Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Όλη η παράνοια της ελληνικής κοινωνίας

Αστυνομικός, πατέρας δύο παδιών, εργάζεται ως μάγειρας σε λέσχη αστυνομικών.
Διαθέτει περίστροφο... (τι το θέλει το περίστροφο ο μάγειρας αστυνομικός;)
Τα χρήματα δεν φτάνουν, παίρνει δάνεια...
Τα χρήματα για την αποπληρωμή των δανείων δεν φτάνουν, πιάνει δουλειά ως σεκιουριτάς σε τράπεζα. Την εταιρεία σεκιούριτι έχουν απόστρατοι αστυνομικοί (παρανόμως εννοείται προσλήφθηκε - μάλιστα ειρωνεία, εργάζεται εκεί στη πηγή των δανείων)
Εμφανίζονται ληστές τραπεζών και οι εκπαιδευμένοι ταμίες τους δίνουν €19,000 (μόνο, ενώ τα χρήματα των τραπεζών είναι ασφαλισμένα σε περίπτωση ληστείας).
Ο σεκιουριτάς-αστυνομικός έχει μαζί του το περίστροφό και χάνει τη ζωή του πάνω στο καθήκον, ενώ οι ληστές για να είναι σίγουροι ρίχνουν τουλάχιστον 20 σφαίρες (άκουσα ότι 20% των αστυνομικών έχουν 2η δουλειά προστασία σε μαγαζιά - 1 σφαίρα για κάθε χιλιάρικο).
Σε περίπτωση που επιζούσε θα είχε πειθαρχικές διώξεις γιατί χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του περίστροφο...

4 σχόλια:

Μπουρμπουλήθρα είπε...

Ποτε δεν συπμαθησα τους αστυνομικους, οπως και πολυ αλλοι. Ομως οσο το σκεφτομαι ειναι και αυτοι ανθρωωποι με οικογενειες και παιδια και μερικες φορες ρισκαρουν και τη ζωη τους. Τις περισσοτερες βεβαια απολαμβανουν φραπε και τυροπιτες(δεν νομιζω να τρωνε ντονατς οι ελληνες αστυνομικοι). Νομιζω οτι το θεμα δεν ειναι η αναγκη πο οδηγησε τον αστυνομικο αυτο να πιασει και δευτερη δουλεια ως σεκιουριτας σε αυτη την περιπτωση. Στη θεση του θα μπορουσε να ειναι ο καθενας κι ας μην ειχε και δευτερη δσουλεια.

Jordan είπε...

"Στη θεση του θα μπορουσε να ειναι ο καθενας κι ας μην ειχε και δευτερη δσουλεια."
Συμφωνω με την μπουρμπουληθρα σ αυτο. Δεν εχει σημασια. Σημασια εχει οτι η φυλαξη των τραπεζων δεν πρεπει πλεον να γινεται μ αυτο τον πρωτογονο τροπο. Οι ληστες ειναι τοσο αδισταχτοι που δεν μπορει να τους σταματησει κανεις φρουρος. Ας βαλουν αλεξισφαιρο κουβουκλιο στις εξοδους να κλεινει σε περιπτωση συναγερμου την ωρα που βγαινουν και να φυλακιζονται μεσα. Οπως εχει και η Eurobank στην Νεα Σμυρνη.

Σοφία είπε...

Σωστά θα είχε πειθαρχικές διώξεις αν επιζούσε, γιατί το υπηρεσιακό περίστροφο είναι για χρήση εν ώρα υπηρεσίας. Από την άλλη θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι είναι θλιβερό το γεγονός είτε είσαι αστυνομικός, είτε αστυνομικός που κάνει δεύτερη δουλειά, είτε ένας οποιοσδήποτε μεροκαματιάρης, είτε ένας απλός περαστικός ή πελάτης ή εργαζόμενος της τράπεζας.

Παρεμπιπτόντως, διάβαζα προχθές στην εφημερίδα μια έρευνα για τις δεύτερες δουλειές που κάνουν οι Βρετανοί αστυνομικοί. Τα πάντα είχε ο μπαχτσές - από κομμώτριες έως πωλητές αυτοκινήτων.

geokalp είπε...

μπουρ οι αστυνομικοί απλά ανήκουν - κι αυτοί - σε μια κατηγορία εργαζομένων με χαμηλές αποδοχές

jordan οι τράπεζες βρήκαν ότι το χαμηλότερο κόστος παρέχουν οι ασφαλιστικές κι όχι τα επιπλέον μέτρα αποτροπής...
έτσι, κάποιες φορές το καθήκον βγάζει θύματα...

Σοφία θα αντιμετώπιζε πειθαρχικές διώξεις ακόμα κι αν το χρησιμοποιούσε εν ώρα υπηρεσίας, μέχρι να αποδειχτεί ότι δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς...
(ακόμα μια παράνοια!)

είναι δυντόν αυτοί που υποτίθεται ελέγχουν την κοινωνία να είναι αναγκασμένοι να κάνουν δύο δουλειές;
από τη μία να δέρνουν κι από την άλλη να κουρεύουν;